گوگل در فعالیتهای جدیدش، دانشآموزان خلاق را هدف قرار داده و درصدد است نسل آینده دانشمندان را شناسایی كند.
این غول دنیای فناوری قرار است طی سه سال آینده، دو نمایشگاه فناوری اطلاعات در لندن برگزار كند.
در این نمایشگاهها تاریخچه جامعی از پیشرفت ۲۰۰ سال اخیر فناوری ارتباطات و اطلاعات پیش چشم بازدیدكنندگان قرار خواهد گرفت و آن طور كه مدیران گوگل اعلام كردهاند، چیزهایی به نمایش گذاشته میشود كه هرگز تا پیش از این دیده نشده است.
گرچه تا برپایی این نمایشگاهها چند سالی فاصله است، اما تمركز گوگل بر دانشآموزان از همین حالا آغاز شده و رقابت بینالمللی «نمایشگاه علم گوگل» از این هفته كلید خورده است.
گوگل با همكاری سرن (شورای تحقیقات هستهای اروپا)، شركت لگو، بنیاد نشنال جغرافی و مجله Scientific American دومین دوره نمایشگاه علم گوگل را ـ كه گفته میشود بزرگترین رقابت علمی آنلاین بینالمللی ویژه دانشآموزان 13 تا 18 است ـ برگزار میكند.
این رقابت به 13 زبان برگزار میشود و دانشآموزان میتوانند به صورت تیمی (حداكثر سه نفر) یا انفرادی در آن شركت كنند.
شركتكنندگان در این رقابت جهانی كافی است سوالی را در شاخههای مختلف علم مطرح كنند، فرضیهای را درباره آن ارائه كرده و در نهایت برای تست آن آزمایشهای علمی انجام دهند.
آن طور كه در سایت این رقابت عنوان شده كمیسیونی متشكل از برندگان نوبل چند سال گذشته، مسوولیت ارزیابی پروژهها را به عهده دارند.
در پایان، اسامی برندگان هر شاخه در 3 رده سنی 13 تا 14، 15 تا 16 و 17 تا 18 سال اعلام میشود.
اعطای بورس تحصیلی 50 هزار دلاری، سفر 10 روزه اكتشافی به جزایر گالاپاگوس و حمایت یك مربی به مدت یك سال برای اجرایی كردن پروژه، بخشی از جوایزی است كه برای فینالیستهای این رقابت در نظر گرفته شده است.
در اولین دوره «نمایشگاه علم گوگل» كه سال 2011 برگزار شد، بیش از 10 هزار دانشآموز از 90 كشور بیشتر از 7500 پروژه را ارائه كردند. پیشبینی میشود رقابت امسال شركتكنندگان بیشتری داشته باشد.
علاقهمندان شركت در این رقابت میتوانند با مراجعه به سایت نمایشگاه علم گوگل ـ Google Science Fair ـ شانس خود را بین همسالانشان امتحان كنند.
اگر شما هم خلاق هستید یا خودتان را فردی باهوش میدانید تا آخرین لحظههای روز یكشنبه 12 فروردین فرصت دارید تا طرحتان را در وبسایت گوگل ثبت كنید.
شاید شما هم یكی از برندگان خوششانس و خوشفكر این رقابت باشید.